Der er langt flere traditioner og overtro, der går ind over et bryllup, end man skulle tro. Det er dog en af de ting, der gør, at et bryllup er så specielt. Her kan du læse om 4 forskellige bryllupstraditioner, som du bliver nødt til at kende til, hvis du skal giftes eller går og planlægger et bryllup.

Bruden og hendes brudekjole

Et bryllup handler naturligvis om begge parter, men når det så er sagt, så er det uden tvivl bruden, der er i centrum. Det er hende, som alle kigger på, når hun går ned ad kirkegulvet. Det er derfor vigtigt, at hun har den fineste brudekjole på, eftersom det uden tvivl er den, der er et omdrejningspunkt.

Den typiske tradition siger, at brudekjolen skal være hvid. Det symboliserer uskyldighed og renhed, hvilket trods alt er vigtigt at overholde. Der er ikke mange brude, der går ned ad kirkegulvet med en sort kjole. Og det er også godt at huske på, at gommen ikke må se bruden i hendes kjole, før de står i kirken.

Det nye, gamle, blå og lånte

En brudekjole er først fuldendt, når hun har fået sløret på hovedet og buketten i hånden. Der er nemlig en anden tradition om, at bruden skal kaste sin buket bag ryggen til de ugifte piger blandt gæsterne. Andre er dog først tilbøjelig med at gå ind i kirken, når de har noget nyt, noget gammelt, noget blåt og noget lånt.

Det nye symboliserer brudens nye liv med gommen, mens det gamle skal minde hende om hendes tidligere liv. Det blå skal symbolisere troskab, og det lånte hæfter sig til brudens nye plads i svigerfamilien.

Bruden, gommen og kysset

Denne tradition forklarer nok sig selv, men det er derimod én af de absolut vigtigste ting ved at blive gift. Både bruden og gommen spiller en vigtig rolle i kysset, da det symboliserer den forbindelse mellem dem, som de er ved at skabe. Man kysser så at sige hinanden for at ”afslutte handlen” ved alteret.  

Derudover er der også en masse andre traditioner ved et bryllup, der omhandler kys. Det er nemlig også en tradition, at brudeparret skal kysse hinanden på forskellige måder, hvis gæsterne enten tramper med deres fødder eller slår med deres bestik i tallerknerne. Og hvis bruden forlader rummet, må alle kvinderne skynde sig op for at kysse gommen. Det gælder selvfølgelig også omvendt.

Brudeparret og brudevalsen

En anden tradition, der også er et omdrejningspunkt for et bryllup, er selvfølgelig dansen mellem gommen og bruden. Brudevalsen skal helst danses inden midnat, da den symboliserer selve overgangen fra at være ugift til at være gift. Den kan derfor ikke danses efter midnat, da parrets bryllupsdag derfor er ovre.

Derefter plejer både venner og familie at slutte sig til brudeparret på dansegulvet. Det er derfor vigtigt, at der er et godt bryllupsband på selve dagen, da parret skal danse til musik. Heldigvis er der en masse gode bands på www.bookbryllupsband.dk. Der kan du finde den bedste underholdning til dit bryllup.