En cupcake er en lille kage, designet til at tjene én person. Det gode ved cupcakes er at de lige som alle andre kage, kan formes og bage i alverdens farve, former og smagsvarianter. Ved at bage små portioner, i flere forskellige varianter, kan du glæde flere mennesker på én gang. De er lette at lave og sjovt at dekorere, cupcakes er en sød måde at tilfredsstille enhver skare på.

Dekorative Cupcakes

Sjove papirs forme: Med forskellige typer af papirforme, kan du nemt gøre dine cupcakes og muffins endnu mere dekorative. Der findes et hav af forskellige farver og størrelser, så du nemt kan give dine små cupcakes en flot og unik indpakning. Når du bager skal du huske både at bruge papirs forme samt en stålbageform. På denne måde får kagerne får et ensartet udtryk og vælter desuden ikke ud til siden. Her finder du nogle papirforme der er lidt sjovere end i supermarkedet. Farvede papirs former er perfekte til børne fødselsdage eller sommerfester. Du kan bruge mønstret papirs former til barnedåb eller større events.

Brug topping: Når det kommer til topping af dine cupcakes er der mange muligheder. Du kan både bruge frosting eller fondant til at pynte toppen af kagerne. At skulle tage stilling til hvilken form for frosting du skal bruge til dine kage, kan godt gå hen og blive ret svært. Der findes nemlig et hav af forskellige varianter. Både hvad angår smag, farver og konsistens. Men det er ikke umuligt at vælge. Det hele kommer an på hvilken form for kage, du har brug for frosting til, og hvilke smage du mest er til. Mulighederne er uendelige, det er kun fantasien som sætter grænser.

Fuld af smag

Cupcake med cremet fyld: Få mere smag i dine cupcakes, ved at tilsætte noget lækkert fyld. Det er en nem og hurtig måde at få fat i flere smagsløg, og gøre dine kager lækre og luftige. Alt du skal gøre er at lave et hul i midten af kagen og tilsæt fyldet. Hullet dækkes let med topping, det ikke kan ses at der nogensinde har været hul. Nu har du en cupcake med en lille lækker overraskelse inde i.

Tilsæt eksempelvis hindbær creme til en chokoladekage, eller Nutella til en vanilje kage. Det er kun fantasien og dine smagsløg som sætter grænsen, for hvad du kan udvikle.

Cupcake med andet fyld: En anden måde at få mere smag i din cupcake er at tilsætte frugt i stedet for det cremede fyld. På denne måde får du en overraskende og frisk oplevelse når du spiser kagen.

Når du har bagt nogle lækre chokoladekager, kan du lave et hul i midten af dem og stoppe et halv jordbær i. Så får du friske og lækre chokoladekager som ikke er for tunge, men samtidig også er friske. Du kan også toppe cupcakesne med bær eller frugt oven på frostingen, for at give dem liv og dekoration.

Så kom i gang med at bage et par lækre cupcakes allerede nu.