Shapewear er blevet almindeligt kvinders klædeskabe gennem de seneste 10 år. Det er først go fremmest den flade mave, man henter hjælp til, for det er et af de svære områder på kroppen at gøre noget ved – særligt, hvis man har født børn. Så den stædige topmave – eller muffintop – som nogle kalder den, kan godt bruge lidt hjælp – og det får den med shapewear!

Det mest populære shapewear der er opstrammende shapewear trusser – som fx The high waster fra Trinny & Susannah eller tilsvarende modeller fra Naomi og Nicole.

Lige bagefter trusserne kommer underkjolerne og efter dem slankedragterne, der strammer kroppen fra knæ til bryst og både kan bruges til kjoler og bukser.

Den mest populære farve på shapewear skifter efter årstiden, om vinteren er det sort og om summeren er det den farve er hedder nude. – mange bestiller i begge farver, så de kan skifte alt efter hvilket tøj, der skal have på over.

Og er det så kun kvinder, der bruger shapewear+ – Ikke kun, men mest. Selv om det faktisk, var bukser til mænd, som var starten på det moderne shapewear. – Det var et engelsk stormagasin, der for lidt mere end 100 år siden opfandt et par underbukser, der havde ekstra polstring i skridtet, så naturen blev hjulpet lidt på vej og man kunne se lidt mere ”mandig” ud.

Kort efter kom shapewear til kvinder, der med tiden heldigvis er blevet mere behageligt at have på. I starten fokuserede man stort set kun på funktionen, men efter de frigjorte 70’ere med brændte bh’er og ø-lejre er der sket rigtig meget inde for shapewear. Og i dag er det de færreste, der frivilligt vil gå rundt med ubehageligt undertøj til gengæld for at se mere slanke og stramme ud. – Det er der da slet heller ingen grund til, for i dag kan man få meget behageligt undertøj, som samtidig er effektivt som fx på onlineshoppen faktiskpraktisk, der har specialiseret sig i behageligt og effektivt shapewear i høj kvalitet.

De har også en guide, der kan hjælpe dig med at vælge shapewear, der passer til din kropstype. Den kan spare dig for store fejlkøb, så tjek den ud, inden du finder dankortet frem.

Og hvad er så de 5 grunde til at vælge shapewear i høj kvalitet:

  • Det holder længere, når kvaliteten er god.
  • Dårlig shapewear mister effekten efter få gange. Grunden er at det kun er vævet horisontalt og vertikalt, mens det gode shapewear også er vævet diagonalt og derfor stramemr mere op.
  • Billigt shapewear kan ”gnave sig ind i huden”, fordi der ikekr er kælet for lanterne. Det oplever du ikke med en høje kvalitet.
  • Billigt shapewear bliver stift i vask, mens den gode kvalitet holder sig vask efter vask.
  • Shapewear i høj kvalitet er ofte bedre designet rent visuelt, så det simpelthen er pænere at have på (… og tage af!). End el af det kan ligefrem bruges som tøj – altså uden at du tager noget på over – det gælder fx magic tummy tucker fra Trinny og Susannah, som du også kan få på faktiskpraktisk.dk.