Det firkantede og rektangulære spisebord, er ofte det vi kigger på når vi er på udkig efter et nyt spisebord. Da det er den slags bord de fleste af os er vokset op med, desværre går vi glip af rigtig mange skønne runde spiseborde hvis vi ikke får kigget godt på dem.

Her er der 5 gode grunde til hvorfor du netop bør vælge et rundt spisebord.

Det runde spisebord giver mere plads og flow

Et rundt spisebord, har ikke hjørner – derved får både du og dine gæster mere plads til at bevæge sig rundt om bordet. Dens form, indbyder til et bedre flow i rummet kontra det måske mere klassiske rektangulære spisebord, som passer bedst ind i firkantede rum. Det runde spisebord kan passe ind i ethvert rum, uanset dens størrelse og form.

De runde spisebord giver mere nærvær

Et af de store ”fejl” ved firkantede spiseborde er at det er svært at kunne se og have øjenkontakt med alle dine gæster når de snakker til dig, eller når du snakker til dem. Dette roder det runde spisebord bod på, her kan du sidde og have en intim samtale med alle dine gæster – og alle kan se og snakke med alle. Denne følelse af nærvær, kan du ikke finde ved andre spiseborde end det runde.

Perfekt spisebord til spil

Af samme grund som at bordet giver mere nærvær, så er et rundt spisebord perfekt til når du holder spilaftener med familien og vennerne. Alle kan se hinanden, nå spillepladen og hvis I spiller noget med terninger – så kan alle nå dem. Det runde spisebord, vil med sin udformning være med til at hjælpe dig med give mere kvalitet til den tid du bruger med din familie og venner.

Få en nemmere borddækning med et rundt spisebord

Syntes du, ligesom mange andre at det tager unødvendig tid når maden skal sendes rundt om bordet – så køb et rundt spisebord. Her kan du nemt nå maden, da den står på midten af bordet hvor alle nemt kan nå det de ønsker. Så du får mere tid til både at spise, men også at snakke med dine gæster og nyde deres selskab.

Ved det runde spisebord, kan du dække op til hvor mange eller hvor få du ønsker, og bordet vil ikke syne tomt, på samme måde som hvis der mangler 1-2 stykker ved det normale langbord. Når du laver en borddækning på det runde bord, så fjerner eller tilføjer du blot dine spisebordsstole alt efter antallet af gæster, og fordeler dem jævnt rundt om bordet.

Det perfekte bord til de små rum

Grundet af spisebordet ikke har nogle hjørner, vil det passe bedre ind i de mindre rum – særligt hvis du kigger på runde spiseborde med piedestal ben. Her vil du brune minimal gulvplads, og få maksimal bordplads uden at gå på kompromis med pladsen til både spisebordsstole og benplads til dine gæster.

Særlig til de mindre køkkener, vil et rundt spisebord passe perfekt ind i hjørnet. Her vil det stå perfekt både til spisebordsstole men også til bænke langs væggen. Hvor det er nemt at komme til og fra.