Vi lever i en tid, hvor pastelfarver dominerer hjemmene, og de samme interiørmærker går igen og igen. Alt skal være strømlinet, minimalistisk og helst ikke skille sig for meget ud. Men hvordan får du et cool og stilrent hjem, der samtidig er personligt, og som ikke ligner noget, der er taget direkte ud af et boligmagasin?

Bland gammelt og nyt

En god måde at gøre dit hjem personligt på er ved at mikse gamle møbler med nye. Det kan være, du har arvet en skænk eller et vitrineskab fra din mormor, som måske ved første øjekast ikke ligner noget, der kan bruges i et moderne hjem, men med en kærlig hånd kan du sparke liv i de gamle møbler. Gamle møbler har ofte en historie, og det kan skabe både sjæl og personlighed i et ellers nymoderne hjem. Du kan med fordel vælge at male møblet hvidt eller en anden diskret farve, så det passer ind, men hvis du er rigtig modig, så lader du det beholde sin oprindelige farve. Generelt er kontraster vigtige, og det kan være godt at bryde med det hvide, hvis du ønsker at give dit hjem et særpræg.

Har du ikke arvet et møbel, kan du med fordel tage en tur i en af de utallige genbrugsforretninger, der findes rundt omkring i landet. Her kan du nemlig finde glemt guld. Det behøver ikke være store møbler. Små nipsgenstande kan nemlig også gøre det – det kan være gamle vaser eller keramikkrukker, messingkander, fade eller lignende. Er du så heldig at finde et gammelt spisebord eller retro stole, er det helt klart også et hit.

Dekorér dine vægge

En anden god måde at indrette dit hjem med personlighed og stil er ved hjælp af vægdekorationer. Det kan være i form af væglamper eller -lysestager, vægklistermærker eller den helt sikre løsning – plakater. Design plakater fås i et væld af farver, mønstre og med forskellige motiver, så du kan vælge en plakat, der passer nøjagtigt ind i dit hjem, uanset om du er til vilde mønstre, kunstværker, simple motiver, skylines eller noget helt andet. Plakater er sjældent ret dyre i forhold til at købe et maleri eller lærred. Dertil er de nemme at fragte, og du kan helt selv vælge rammen for et ekstra touch. Plakater kan altså være med til at skabe masser af personlighed og lige præcis den stemning, du ønsker at ramme – og så kan de i øvrigt bruges i alle rum. Størrelserne spænder som regel vidt, så du selv kan vælge, hvor meget du ønsker, de skal fylde i dit hjem.

Plakater er in – og nok grundet deres alsidighed og tilgængelighed. Der findes et utal af plakater på nettet og i fysiske forretninger, både i form af kunstværker og fanmotiver i alle afskygninger, og det er altså op til dig, hvad du ønsker. Find søde Disney-motiver til børneværelset, fanplakater til teenageværelset, kunstværker til stuen eller små citater til køkkenet. Kun fantasien sætter grænser, og valget – det er dit.