Der hører naturligvis alkohol til en super julefrokost, så folk smider nogle af hæmningerne og har det sjovt, men næste dag er noget bedre, hvis du ikke drikker dig i hegnet. Du ved selv, om du er i træning eller ej, men husk lige at få almindeligt væske undervejs. Kopimaskinen, der til daglig er en kedelig maskine, forvandles pludselig til et magisk fotografiapparat, der kan tage billeder af folks legemsdele. Det er smaddersjovt, så tag gerne billeder af for eksempel hænder og ansigt.

Et fadølsanlæg sætter gang i festen

Skal I være mange mennesker til festen, er et fadølsanlæg en god idé, især hvis øllets mærke er “Ad Libitum”. En fustage rummer nemlig 30 liter øl. Det svarer cirka til 90 almindelige dåseøl, så det er de færreste, der kan tømme den sammen med et par venner.

Her kan du få en lille fornemmelse af, hvor meget fadøl og andre drikkevarer, der skal bruges til julefrokosten.

Til en temafest er der et eksempel, hvor gæsterne i gennemsnit har drukket 3,3 glas fadøl, altså en til halvanden liter pr. person, ½ deciliter danskvand, 3,1 deciliter sodavand, altså cirka en dåsesodavand og lidt mere lemon tonic og lignende til drinks pr. person. Et andet sted blev der til et bryllup drukket cirka en deciliter sprut pr. person.

Hos Festli.dk giver de gode råd om at leje et fadølsanlæg.

Den store fordel ved et fadølsanlæg er, alle gæsterne kan få serveret en kold øl, når de har lyst. Leverandørerne af fadølsanlæg findes overalt i landet, flest ved storbyerne.

Fadølsanlæg findes i flere størrelser og leveres med eller uden bar. Skal du vælge mellem en bar eller to haner, så vælg to haner, så du kan servere to forskellige slags øl.

Få fadølsanlægget leveret dagen før festen. Så er der en ting mindre på to-do-listen på selve dagen.

Anlæg og fustager leveres sammen. De vejer meget, så sørg for, at du ved, hvor det skal stå.

Hos Festli.dk viser de, hvordan man sætter et fadølsanlæg op. Følg brugsanvisningen fra videoen på Festli.dk og få succes med dit fadølsanlæg.

Hos Eventy.dk giver de flere råd om leje af fadølsanlæg. Se dem på dette link:

I forhold til en dåseøl, er det en større øloplevelse at få en nyskænket øl fra et fadølsanlæg. En dåseøl kan blive lidt lunken og doven, inden man når ned til bunden. Fra et fadølsanlæg kan dine gæster skænke en lille øl og drikke den på kort tid.

Plastikglas er da meget gode til en festival, men der er klart mere stil over et ølglas. Har du ikke selv glas nok, anbefaler Eventy.dk, at du lejer hos leverandøren af fadølsanlægget.

Har du to haner kan du servere pilsner i den ene og Indian pale ale i den anden.

Lav en fashion-quiz

Sæt gang i dine gæsters små grå med en quiz i en under middagen. Tag udgangspunkt i hjemmeside, for eksempel bootsallover.dk og stil nogle spørgsmål som kan findes på hjemmesiden. En quiz skal ikke være for lang. Her får du idéer til tre spørgsmål (hvor svarene kan findes her):

  1. Hedder clutchpungen a) Adax, b) Adaz eller c) Ajax?
  2. Er Michael Kors pungen a) billig, b) i en mellem prisgruppe eller c) i den dyre ende?
  3. Pungen fra Armani Jeans deler navn med et olieselskab. Er det a) Gulf, b) Chevron eller c) Q8?

Gør quizzen mere festlig ved at holde den mundtligt og lade hold dyste mod hinanden. Husk en præmie til vinderen, så der kommer gang i konkurrencegenet.