En vinterjakke er noget, vi alle sammen ejer. Men der er forskel på, hvilken type man går efter. Måske foretrækker du den praktiske jakke, som ikke er så afhængig af trends. I det tilfælde handler det først og fremmest om funktionalitet. Er du mere af den overbevisning, at en vinterjakke ikke kun skal holde på varmen, men også se godt ud, kan du læse med her. Nu skal det nemlig handle om den kommende vinters store jakketrends.

Den klassiske uldjakke

Uldjakke er altid flotte og også temmelig tidsløse. Det er en klassisk form for jakke, som passer godt til den helt klassiske stil. De fås i mange farver, men typisk er det de mørkere nuancer, som de fleste foretrækker.

Uldjakken kommer til at være populær i år, fordi man i modeverdenen er inde i en bølge, hvor man godt kan lide at skue tilbage. Ikke kun til klassiske årtier som 1960’erne, men også for eksempel 40’erne og 70’erne. Uldjakken har altid været på mode, og derfor vil den endnu engang være at finde på de fleste hylder. Og med god grund – de er nemlig både smukke, og så er kvaliteten altid høj, når du vælger ægte uld.

Dunjakken er tilbage

I 90’erne gik vi alle sammen med dem, og nu er de tilbage: dunjakkerne er blevet super trendy endnu engang! Denne sjove jakke fås i mange forskellige farver og prints. Du skal ikke være bange for at slå dig lås, så hvis du går og drømmer om en pink sag, er dunjakken den oplagte mulighed for at udleve drømmen.

Denne jakkes legesyge og ret amerikanske udtryk gør den perfekt til en dag i sneen med varm kakao i termokanden. Du kan style den med huer med pompomer og strikkede handsker. En dunjakke tager ikke sig selv så seriøst, og det er egentlig meget fedt i vores tids ræs og jag, som nogle gange kan blive lige lovligt alvorligt.

Skindjakker skaber et råt og gennemført look

En skindjakke med uldent for går du ikke galt i byen med. Denne vinter kommer skindjakker til at være i høj kurs, og det er især den brunlige farver, du skal gå efter. Jakken må meget gerne være lidt oversized i sin udformning, hvilket gør, at den passer til det hele. Det er altså ikke en stram læderjakke, du skal have fat i, men en løs jakke i for eksempel ruskind eller andet ”mat” skind.

De giver dit outfit kant og giver dig et råt look. Men naturligvis kan du selv sammensætte din stil, så du skal ikke være bange for at kombinere den med en kjole og lange støvler. Skindjakker er bare rigtig cool, og de sender tankerne mod ikoniske modeforbilleder, for eksempel påklædningen i den amerikanske tv-serie Twin Peaks.

Bliver det rigtig koldt, er det en god ide at tage en varm trøje på indenunder, for de holder ikke helt så godt på varmen som for eksempel uldfrakken. Til gengæld kan du så bruge dem i løbet af efteråret og det tidlige forår også.

Skindjakker kan være dyrere, men lykkes det dig at finde et godt vinterjakke tilbud, så er det en rigtig god investering.