Godt nok siger kalenderen kun maj, men ikke desto mindre har vi allerede været oppe og runde de 25 grader, og der er derfor ingen undskyldning for ikke at have styr på sommergarderoben. De lune, lyse sommeraftener står for døren, og hvis du er heldig, så har du også noget sommerferie, du skal have brændt af – og hvorfor ikke gøre det i bedste stil med smart tøj til dig eller børnene? Butikkerne bugner med smukke farver, der kan få selv den mest triste regnvejrsdag til at blive lidt bedre, og her giver vi dig tips til, hvordan du optimerer indkøbene.

Start med basislageret

Det bedste du kan gøre er at starte med at kigge dine skabe og skuffer igennem. Riv alt sommertøj frem og gennemgå det. Lav eventuelt bunker med ”ja”, ”måske” og ”nej”. Sidstnævnte kan du for eksempel smide til genbrug. Måden hvorpå du kan gøre det nemmere, er at gennemgå tøjet og sortere efter, hvad du har brugt det sidste år eller to. Chancen for at du vil bruge det i år, hvis du ikke har haft det på de forgangne år, er selvsagt meget lille, og derfor kan det være en god løsning.

Noter herefter hvad du mangler – har du nok shorts og T-shirts, eller mangler du måske en sommerjakke, til når det bliver lidt mere køligt? Samme procedure kan gentages for dine børns klædeskabe, og her kan også alderen komme i betragtning, da det langt fra er sikkert, at de stadig kan passe det fra sidste år.

Gå online

Det er hundrede gange nemmere at shoppe online end at skulle ud i butikkerne, stå i et alt for lille prøverum for derefter at slæbe poserne hjem. Endnu værre er det, hvis du skal have dine børn med, der nok ikke finder tøjbutikkerne helt så spændende, som du gør. Løsningen er ganske enkelt at shoppe online. Ofte er fragten gratis, du kan prøve alt derhjemme, og passer det ikke, så sender du bare retur. Leder du efter sommertøj eller nye smykker til dig selv, så kan du eksempelvis kigge inde på www.rikkesolberg.dk. Er det junior, der skal have nyt tøj eller nye sko, så er www.miniature.dk et godt sted at starte. Rikke Solberg tilbyder mærker som Billi Bi, Birkenstock, Mos Mosh og mange andre, mens du på sidstnævnte webshop kan finde børnetøj til alle aldre og ønsker, hvad end det er regntøj, badetøj eller babytøj!

Find multifunktionelt tøj

Multifunktionelt tøj lyder en anelse mere fancy, end det reelt er. Det der menes er blot, at du med fordel kan kigge efter tøj, der kan bruges på flere måder. Et godt eksempel er de sorte jeans, der passer til alt fra en skjorte til en tunika. På samme måde kan du finde andet tøj, der kan kombineres på alverdens måder, hvilket vil betyde penge sparet i det store hele. God fornøjelse med shoppingen!