Når man venter en baby skal man som vordende forældre tage stilling til et stort væld af beslutninger, blandt andet angående hvilke former for udstyr og transportløsninger, man vil benytte sig af til sin baby. Det kan dreje sig om alt fra barnevogne og babylifter – og også fastvikler er kommet vældigt på mode blandt kvinder. Fastvikler er både en utrolig smart, nem og sund måde at tage sit barn med sig rundt på, og det kan bestemt anbefales at overveje om man skal vælge at bruge en fastvikle, når man skal beslutte sig før babyens ankomst. Fastvikler er stigende i popularitet i disse år, og derfor er der også langt flere muligheder at vælge imellem, for fastvikler kommer i mange farver og designs. Man kan bruge lang tid på at lede efter den helt rigtige, og måske man også skal prøve sig frem – men der er bestemt én eller flere slags derude, som man vil blive utrolig glad for, hvis man giver det chancen.

Fastvikler og de mange forskellige bærestillinger

Hvis man ikke kender til fastvikler er det et stykke langt, smalt stof – som regel mellem 2 og 6 meter langt. Det kan være håndvævet eller maskinvævet, og det er vigtigt, at materialet netop er fast, således at det ikke kan give sig, når først man har viklet sin baby fast til ryggen eller til maven. Der er utrolig mange forskellige bærestillinger, som man kan afprøve, alt efter hvad man føler, der er godt for ens baby, samt for ens egen krop. Det er utrolig vigtigt, at man er opmærksom på at binde fastvikler helt korrekt og efter ergonomiske anvisninger, så ens baby sidder sundt og godt, og man ikke selv kan mærke at vægten tynger på en usund, skæv måde. I begyndelsen skal man altså være meget opmærksom og øve sig en smule, men når først man har fået taget i det og eventuelt fundet sine yndlingsbærestillinger, er det utrolig let at tage sin baby med sig rundt. Også uden at skulle håndtere de mere klodsede barnevogne og deslige.

Mange forskellige typer af fastvikler

Der findes mange forskellige typer af fastvikler, og man kan efterhånden finde dem i et stort udvalg af forskellige farver, størrelser, mønstre og designs. Det gælder blot om at prøve sig frem og at finde nogle fastvikler, som man synes rigtig godt om. Der findes gode anvisninger rundt omkring til, hvilken størrelse fastvikler man skal vælge alt afhængigt af ens kropsstørrelse, og det er fint at tage hensyn til den slags, så man ikke ender med fastvikler, der er enten for store eller for små. Man skal også være opmærksom på, at de kan give sig en smule i størrelse efter vask eller ved megen brug, men det er også en ting, der bliver nemmere at finde ud af, så snart man er inde i rutinen med at bruge fastvikler på daglig basis, når man skal ud med sin baby.