Der er én ting, og kun én ting, som er i centrum i de danske gymnasiers studenteruger. De, som ikke er færdige endnu, må blot bøje sig i støvet og glæde sig til, det bliver deres tur, for det handler alt sammen om de færdige 3.g’ere. Efter en hård kamp på 3 år er det kun alkoholen og promillen, som overstråler glæden og lykken over at være færdig på gymnasiet. Med andre ord, så er det en fantastisk tid for de unge.

En af de absolutte højdepunkter i disse tider er studenterkørslen. Der kommer vind i håret, remmen på, der gives slip, og motoren på den gamle studentervogn får lov til at give lyd fra sig! Men netop køretøjet, som alt andet lige er essentielt for, at man får en god studenterkørsel, bør man have nogle forventninger til.

Find noget specielt

Netop fordi de studerende er i fokus, og fordi de får lov til at køre rundt i åben vogn på vejene med ekstraordinært lidt sikkerhed, så falder valget ofte på specielle køretøjer. Det øger fokus på studenterne, og oplevelsen bliver kun federe.

Studenterkøretøjerne findes i mange udgaver. Nogle bliver set i gamle hestevogne, andre i gamle militærlastbiler, og helt tredje kører rundt i gamle brandbiler. Udbuddet og opfindsomheden er stor, men før klassen vælger et køretøj, så husk hvilke behov I har.

Der skal naturligvis være plads til alle eleverne, og der skal være plads til andet end at sidde ned. Alternativt, hvis I er mange, og pladsen er trang, kan man overveje at vælge én dag i et fedt køretøj og en anden dag i en normal bus. Således kan I nå rundt til alle elever og stadig have en speciel dag i åben vogn.

Masser af gøgl

Udover pladsen bør I finde et bookingbureau til kørslen, hvor der er plads til gøgl og ekstraordinære ting i vognen. Har I eksempelvis en længere tradition for beerpong i jeres klasse, så kunne det være et ønske. Herfra skal der lyde en anbefaling af festlastbiler.dk, der virkelig formår at skabe en fest!

Først og fremmest skal der dog være plads til et stort anlæg. Det er typisk sat op i vognen, når man bestiller kørslen, men gør jeg sikre på, at det kan spille op til dans! Hvis ikke, så kan det blive nogle lange timer på landevejene.

Derudover bør I også have bannere og andet pynt til bilen klar. Det ser klart fedest ud, hvis man kommer rullende i en maksimalt pyntet vogn, så folk udefra kan se, at I mener det. Det gælder jo også om at ”vinde” slaget mod de andre studentervogne.

Hav en backup klar!

Typisk foregår studenterkørslen i ældre køretøjer, eksempelvis i gamle lastbiler. De er med til, at I som vogn kan skille jer ud, men vær opmærksom på, at jeres bookingbureau har en ekstra vogn klar, hvis den gamle skulle bryde sammen. Det bør stå i jeres kontrakt med bureauet. Det ville trods alt være enormt ærgerligt, hvis man strander i et hjem uden køretøj, fordi ingen har sørget for en backup.

Vi ønsker alle kommende studenter, der læser med her på siden, en uforglemmelig studenteruge – når sommerferien er overstået, og I skal videre i systemet (uanset om det er uni eller arbejde), bør I følge med på siden manjas.dk, der er et studiemagasin for unge på videregående uddannelser eller arbejdsmarkedet.