Til et sundt barneliv hører masser af frisk luft og oplevelser i det fri, og det stiller særlige krav til børnenes påklædning. De falder, ruller sig og tumler rundt, og særligt de små går heller ikke af vejen for at forcere en mudderpøl – snarere tvært imod. Fodtøjet er måske næsten den mest vanskelige del af påklædningen, for det skal på en og samme tid både være ekstremt robust og samtidig være blødt og skånsomt for de små fødder. Læs med og få et par bud på gode mærker, som lever op til kravene.

Princippet om tæernes frie bevægelighed

Det danske skomærke ANGULUS blev grundlagt helt tilbage i 1904, hvor Willy Madsen arbejdede i sin fars skomageri i København. Med udgangspunkt i sine erfaringer besluttede han sig med tiden for at gøre op med datidens børnesko, som var alt andet end fodvenlige. Man har med et glimt i øjet kaldt hans målsætning for ”princippet om tæernes frie bevægelighed”, og det var præcis hvad hans fodformede sko levede op til. Han udviklede dem i samarbejde med både læger og fysioterapeuter, og lancerede dem i 1928. Der var ikke den store opmærksomhed om skoene i starten, men en giftermål med en af datidens største balletstjerner bragte for alvor mærket på alles læber – ikke mindst fordi hustruen også valgte at gå med damesko fra mærket.

I dag går rigtig mange kvinder og børn med ANGULUS sko og -støvler, både herhjemme og i udlandet. Mærket er formentlig noget af det mest komfortable på markedet, når det også skal se godt ud rent visuelt. ANGULUS har sine egne dedikerede skobutikker, hvor der også forhandles udvalgte skomærker fra blandt andet Italien, men eksempelvis Magasin fører også et bredt udvalg af de lækre sko og støvler til børnene. Klik her, hvis du vil se nærmere på mulighederne.

Hummel til de mærkebevidste børn

Mens mærket ANGULUS måske ikke vækker den store respekt i børnehave eller skole, er Hummel et mærke, som de fleste børn kender og forbinder med blandt andet sport. Og her har børnene naturligvis helt ret, for Hummel er først og fremmest kendt for sportstøj og sko. Virksomheden blev grundlagt i Tyskland tilbage i 1919, og virksomheden kunne som nogen af de første i verden tilbyde gummiydersåle i deres sportssko. De solide og fleksible sportssko har altid været en af grundpillerne hos Hummel, og det er de stolte traditioner, der er videreført i nutidens sko og støvler til børnene.

I dag er Hummel på danske hænder, idet virksomheden i 1999 blev opkøbt af Christian Stadil. Ved dygtigt og vedholdende arbejde genopfandt han Hummel som brand, og i dag er Hummel sponsor for både DBU og det danske fodboldlandshold. Det er noget, de små poder kan forstå, og hvis det kan være med til, at de med glæde bærer godt fodtøj, kan både børn og voksne vel egentlig være ganske godt tilfredse.