Har du overvejet at købe aktier for din opsparing eller noget penge du har til at så på din konto, men er du ikke helt sikker på det er noget for dig endnu? Så kan du med fordel læse indlægget her, og blive lidt klogere på hvad en aktie egentlig er.

Når du køber en aktie, så køber du faktisk en lille del af virksomheden dog uden at have nogen indflydelse på hvordan forretning skal køre. Det er også derfor at når virksomheden enten stiger i værdi eller omsætter for mere, så stiger din aktie også i værdi og du kan vælge at sælge den og inkassere profitten. Når du skal købe aktier, så er det vigtigt at du læser op på den virksomhed som du syntes er spændende, så du ved hvad du køber dig ind i. Jeg anbefaler at man kun køber sig ind i virksomheder som ligger i en branche som du kender noget til.

Det rigtige tidspunkt er så at købe aktien når det går dårligt for virksomheden, fordi så vil kursprisen være lav og du kan altså købe aktien billigt. Det er dog vigtigt at oplyse at det ikke kun gælder om at købe aktier hos virksomheder når det går dårligt, det skal være en virksomhed som du tror på kan vende kurven og få det til at gå godt igen, ellers vil din aktie jo ikke stige i værdi.

Køb aktier trin for trin:

  • Trin 1 – Undersøg markdet eller læs vores sides indhold og vælg den platform som du mener er bedst for dig og dine investeringer. Vi anbefaler etoro, som har 0 kr. kurtage på aktiehandel.
  • Trin 2 – Indsæt det beløb som du ønsker at investere for til en start, det kan du gøre med enten kreditkort, paypal eller en bankoverførsel.
  • Trin 3 – Undersøg markedet og find de aktier som du ser en stor fremtid i og køb derefter op i de firmaer du har valgt.