Sjældent har modebilledet været mere komfortabelt end efter at leggings er blevet introduceret som en acceptabel beklædningsgenstand i det moderne modebillede. I en årrække havde de bløde, tætsiddende bukser ry for kun at være egnede til lange løbeture og benhård styrketræning, fordi det ånd- og strækbare materiale ydede stor fleksibilitet og komfort, men nu er leggings til hverdagsbrug kommet for at blive.

Der findes mange former for leggings i dag, lige fra de helt tynde, nærmest nylonlignende leggings som gør sig godt under nederdele eller kjoler. Disse kommer i forskellige tykkelser og har derfor forskellig gennemsigtighed, der kaldes DEN. Desto højere et tal der står foran DEN, desto kraftigere er den pågældende legging. Den mest populære form for leggings er dog de bløde bomuldsbukser, der strækker sig præcis efter dine fineste bevægelser og sidder helt tæt på kroppen. I de senere år har denne form for beklædning i stigende grad overtaget fra de kraftige sweatpants og stramme jeans, da leggings giver den samme illusion men til færre penge og med større bevægelsesfrihed.

Jeggings

Apropos jeans, så har en ny form for leggings også set dagens lys og den er en hybrid mellem de velkendte denim bukser og leggings, deraf det meget mundrette navn, jeggings. Jeggings er for dig som ikke vil gå på kompromis med den velkendte, bløde komfort men som samtidigt gerne vil opretholde illusionen af at være iklædt et par stramme, velsiddende og ikke mindst moderigtige jeans, som fuldender ethvert look. Hvor de fleste traditionelle leggings kommer med en tynd elastik i taljen, så kommer jeggings ofte med en knappe-lukning og en lynlås, præcis som et par ordinære jeans gør – Selve materialet er bare blødt og strækbart. Hvis du er bange for, at de traditionelle leggings er gennemsigtige og afslører hvilken farve undertøj du har iført dig på dagen, så er jeggings et perfekt valg.

Du kan købe jeggings og almindelige bomuldsleggings i langt de fleste moderne tøjbutikker og større supermarkeder i dag, hvilket blot bevidner om den store popularitet.

Leggings til vinterbrug

At trække i et par leggings er måske ikke det mest oplagte valg når de iskolde vintermåneder trækker over Danmark, men der er faktisk et ret godt udvalg af vinterleggings på markedet, så du også kan bevæge dig i fuld behag når der falder sne udenfor og frostgraderne trænger sig på. Denne form for leggings er belagt med et blødt fleece-for indvendigt, som holder dine ben varme uden at gå på kompromis med komforten. Du kan også bruge denne form for leggings som skiundertøj under dit normale tøj, hvis du på trods af det varme for finder påklædningen for kold.

Der er altså sket meget i modebilledet, og leggings er ikke længere forbeholdt sportsverdenen. Du kan let iføre dig den komfortable beklædningsgenstand uanset om du skal på arbejde, til fest eller bare hygger dig og gør rent derhjemme, men altså også til din yndlings sportsaktivitet.