Det kan være svært altid at vide, hvilke tendenser og trends der rører sig i modeverdenen. Man kan hurtigt blive fanget i et hamsterhjul af en hverdag, hvor tøjet udstråler mere funktionalitet. Sådan behøver det ikke altid at være, men det kan være svært at bryde den vane, da du ikke nødvendigvis ved, hvad der passer dig, og hvilke farver der står bedst til din hudtone.

Du behøver derfor ikke være urolig. Der er nemlig mange kvinder derude, som har det på præcis samme måde som dig. Det kan være svært at have overskuddet og tiden til at vide, hvilke farver og hvilke tendenser der er ’in’ lige nu. Og derudover kan det være, at pengepungen måske ikke er den tungeste lige nu. Heldigvis er der gode råd at hente, for smart tøj og en moderigtig stil behøver hverken være dyrt eller besværligt. Klik her for at finde mere inspiration.

Det klassiske denimlook

Noget, du aldrig kan gå galt i byen med, er denim moden. Det lækre cowboystof har fået en ny revival og er mere moderne end nogensinde før. Derfor finder du også mange forskellige varer i denim i butikkerne nu, fordi kunderne er vilde med det.

Traditionelt set har det kun været denimbukserne, kvinder verden over har kigget efter. Men i højere grad kommer andre typer af tøj også i denimstoffet. Heriblandt findes der både kjoler, skjorter og trøjer i det klassiske denimlook.

Vær modig med moden

Før i tiden var der klare regler for, hvilke farver og hvilket tøj der traditionelt passede bedst med hinanden, og hvilke ting der slet ikke kunne gå sammen. I nyere tid har det heldigvis ændret sig, så folk er blevet mere dristige og tør mere med deres påklædning. I dag kan du fx godt tage to forskellige denimfarver på, uden at der bliver set skævt til det.

Også når det gælder farvesammensætningen, kan du nu turde mere i henhold til dine valg. Førhen var der uskrevne regler, som at man ikke bør sammensætte fx sarte pastelfarver, eller at sort kan få dig til at se mere bleg ud. Sådan behøver virkeligheden ikke være – nu er der nemlig frit valg, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser.

Din personlige stil

Et andet godt råd er, at du skal følge din egen smag og stil. Har du kigget i nogle af de mange modemagasiner, der findes på markedet lige nu, synes du sikkert også, at modetrendsene nogle gange kan være lidt mærkelige. Tøjet på catwalken er nemlig ikke altid lige praktisk at have på i arbejdstiden arbejdet, og det behøver heller ikke altid at falde i din smag. Hvis du har det sådan, skal du ikke være urolig for, om dit tøj er umoderne. Det er vigtigt, at du selv synes, at dit tøj er smart – og mest af alt at du føler dig godt tilpas i det. Det ville være ærgerligt, hvis du gik ud og brugte en masse penge på noget tøj, som egentlig ikke falder i din smag, og som blot vil ende bagerst i skabet.