Barcelona byder på alt, hvad en rigtig venindetur bør og kan indebære. For det første er vejr og klima behagelig, næsten uanset hvilken årstid i tager afsted på. Om vinteren ligger gennemsnitstemperaturen på 10-12°C, og om sommeren ligger den på lige omkring til de 30°C. Udover en fantastisk kyststrækning, med skønne badestrande, byder Barcelona også på skønne restauranter med klassisk middelhavsmad og sprudlende natteliv. Hertil er byen kendt for fodbold i verdensklasse og mode, som snildt kan måle sig med det man kan se i Paris. Sidst men ikke mindst er arkitekturen også noget helt for sig. Bl.a. Antoni Gaudis mesterværk, den ufærdige kirke Sagrada Familia, er en arkitektonisk oplevelse, som på alle tænkelige måder er helt anderledes end dansk arkitektur. Barcelona er med andre ord en by med sjæl, liv og uendelige af muligheder for store oplevelser.

Planlæg efter ønsker, budget og årstid

Noget af det, der kan være svært, når man er to eller flere veninder, som skal afsted sammen, er, at man skal blive enige om, hvad turen skal bruges på. Der er ikke noget værre, end at komme afsted, for så at finde ud af, at man har helt forskellige forestillinger om, hvad turen går ud på. Det bedste råd er derfor, at i lægger en plan hjemmefra – hvem har lyst til at se hvad? Er i heldige, så vil i nogenlunde det samme. Men vil den ene dase på stranden en hel uge, den anden se samtlige museer og monumenter og den tredje i byen og shoppe amok… Så er det godt at få lagt en plan, så alles ønsker bliver tilgodeset. På den måde undgår i, at den perfekte venindetur ender i uvenskab og sårede følelser.

Udover at tage hensyn til hinandens ønsker, er det også en fremragende idé at planlægge efter årstid og events. Er i hooked på mode, er det selvfølgelig oplagt at tage afsted under Barcelona Fashion Week. Vil i gerne opleve stadionstemning under fremmede himmelstrøg, giver det mening at planlægge efter hvornår de større kampe spilles. Det kan også være, at i bare vil slappe af med gode drinks, strand og slentreture gennem den smukke by. Så er det så dejligt nemt, for så skal i kun tage hensyn til årstid og vejr!

Brug pengene på flotte drinks og kulturelle udskejelser – ikke dyre flybilletter!

Men hvad er det absolut vigtigste, når man skal afsted på venindetur? Det er selvfølgelig, at man har råd til mere end selve turen frem og tilbage – især når destinationen er Barcelona! Der skal være råd til, at i oplever det, i er taget afsted for. Derfor er det vigtigt, at i finder billetter, som passer til jeres budget. Men det kan være lidt af en jungle at finde rundt i alle de forskellige flyselskaber og deres tilbud. Prisen afhænger af udbud, efterspørgsel, hvor længe i forvejen man bestiller, afbud, vejr, etc. Heldigvis findes der gode sider, som hurtigt giver en oversigt over flyselskaber og billetpriser (se eks. flybilletter Barcelona på denne side). Husk: Hver krone sparet på flybilletten, er flere euro i kan bruge i Barcelona!