Leder du efter en måde at pifte dit soveværelse op på? Så er sengeborde vejen du burde gå! Udover deres mange praktiske fordele, som ekstra opbevaringsplads og den let tilgængelige overflade, så har sengeborde også en overraskende indretningsfunktionalitet. Et sengebord kan faktisk gøre meget for et rum, og det skal så siges at det både er på den gode, men også den dårlige måde.

Inden du går ud og køber dig selv det første og det bedste sengebord, burde du derfor være helt sikker på at det sengebord du køber passer ordentligt ind på dit værelse, og ikke kommer til at trække indretningen i den forkerte retning.

I nedenstående artikel kan du læse om hvilke sengeborde der passer ind på hvilke slags værelser, og vil i sidste ende forhåbentlig have fundet frem til det sengebord der passer bedst til dig og dine behov.

Det rustikke alternativ

Minder sengeborde dig lidt for meget om drømmesenge og løvefødder på badekarret, så er der heldigvis nogle mere ”DIY” (do it yourself) slags sengeborde derude, som kan passe ind på et mere rustikt og måske endda alternativt værelse.

En populær version af det originale sengebord, er så simpel at man skulle tro det var løgn. Brug en kasse. Det kan være en gammel ølkasse, en mælkekasse, måske endda en papkasse hvis du kan finde på en måde hvorpå du kan gøre den stabil.

Ved at lægge en kasse på siden så den åbne top vender ud af, har du alle fordelene fra et traditionelt sengebord. Du har opbevaringsplads, og du har et sted du kan stille dine ting.

Et andet godt tip kan være at placere din seng tæt på en vindueskarm, en hylde, en reol eller andet, som du kan bruge som stand-in for et sengebord.

Denne metode er til dig der mest af alt har brug for en overflade tæt på sengen, hvorpå du kan stille dine ting uden at du behøves at hoppe ud af sengen, og som heller ikke har brug for så meget ekstra opbevaringsplads.

En farverig forfriskning

Sengebordet er hvad du skal vågne op til hver morgen, og at vælge et kedeligt og ensfarvet sengebord, kan derfor godt blive trættende at se på i længden. Er du ikke bange for at have det lidt sjovt med farver, vil et farverigt sengebord kunne bringe nyt liv ind på dit soveværelse.

Udover at et farverigt sengebord giver dig noget sjovt at vågne op til, kan det også være en lækkert om end diskret brud på indretningen på dit værelse.

Ofte når folk farvekordinerer, kommer de til at tænke at bare fordi det har samme farve, så matcher det. Dette er kun delvist sandt. Men hvis du står og kigger på et helt rum dag ud og dag ind, der kun er indrettet med møbler og dekorationer i de samme jordfarver, så bliver du nok hurtigt træt i hovedet.

Her kan et farverigt sengebord være med til at give dig et smil på læben, og en god start på dagen.